miercuri, 9 februarie 2011

Traduceri NEautorizate si un concurs

Mai jos mi-am permis sa traduc pentru polonezi, un articol foarte documentat si plin de inspiratie dintr-o revista pentru femei cunoscuta, din Romania. Accidental, din neindemanare l-am scris tot in romana.
Bineintele, cine ghiceste revista primeste un cadou. Marca nu o ghiciam, ca aia cam au obiceiul sa de-a pe toata lumea in judecata.

Marca XYZ este cea mai bestiala marca de produse de lux din lume, asta nu pentru ca asa zic eu, care nu-i permit nici macar un ac de cusut de la ei, nu mai zis de genti, pantofi, curele sau ochelari, la care nici macar nu-mi permit sa visez, dar pentru ca asa zice toata lumea si daca lumea asa zice, inseamna ca asa e, dupa mintea mea.

Marca XYZ vine in Romania. Ca sa-si faca reclama adevarata cum se poarta pe la noi, nu, nu din aia pe o pagina intreaga de revista cu o fata draguta si o geanta banala langa ea, ci din aia mascata, care chiar functioneaza, in stil de articol inteligent si foarte lingusitor, scris de o editoare moderna, asa ca mine. In acest scop eu si sefa mea (care oricum nu face nimic, dar fara de care nu ma pot deplasa decat la WC) ne-am intalnit cu doua doamne dragute, parfumate si foarte machiate de la firma respectiva. Ele ne-au contactat. Da, ne-au contactat, si nu pentru le-a zis cineva, deci nu le-a zis nimeni (ati auzi, dar oricum am sa mai repet chestia asta de 3 ori in articol) ca avem preturi acceptabile la astfel de articole, cu succes nebun la fraieri, care chiar cred, ca tot ce e scris acolo e pe bune, ci pentru ca doamnele ne-au vazut revista, pe un raft in hotel, va da-ti seama ce noroc pe capul meu, si cica au citit-o sau ceva, adica au rasfoit-o, ca ele nu vorbesc de fapt romana.
Doamnele dragute ne-au invitat la Paris, ca sa ne impresioneze, ceea ce au si reusit usor si ieftin, si ca sa-mi de-a mie material pentru articol, sa nu scriu cumva din imaginatia mea saraca si pe urma sa arate neprofesional, mai bine, au zis ele, sa scriu de la locul faptei, de la sediul firmei lor, ca sa arat si eu umblata printre cladiri frumoase din Franta. Si eu am zis: DA!
Si am plecat, de indata ce mi-a cumparat sefa bilet, adica ne-a cumparat, ca fara de ea nu puteam pleca.

Marca XYZ e cea mai tare, va transmit in direct de la locul faptei, si creteti-ma nu spun asta numai pentru ca is super impresionata de francezii astia draguti care ma baga in seama, ci pentru ca au cele mai frumoase produse lume, din care nu-mi permit nici macar o agrafa de par, dar pe care am sa o visez cu siguranta la noapte, caci am vazut-o in vitrina magazinului lor, si din fericire mi-o pot inchipui cu logo-ul pe ea.

In incheiere va reamintesc ca XYZ sunt cei mai tari, isi deschis magazin in Bucuresti, si lunar, pe langa banii de chirie, intretinere, mancare, cosmetice marca Dragunul Rosu, reviste Cosmo si haine de la Zara, promit sa-mi pun de-o parte si cate o suma pentru agrafa de par XYZ. Sper ca in urmatorii zece ani sa reusesc sa mi-o cumpar ... editor Singura Revista Bestiala de Muieri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu