marți, 6 martie 2012

Exemple de solidaritate

Sambata, ma uit intamplataor pe PRO TV International. Ca niciodata (caci aproape de fiecare data sunt povestiri prostesti cu manelisti si pitipoance, ce se filmeaza prin magazine, ca sa arate lumii ca ei isi permit genti falsi si parfumuri made in China) prind segvente din emisiunea Romania te iubesc. Imi raman in minte imaginile cu batrani amarati, scufundati cu tot cu casa in zapada, in timp ce reporterul trage de smecherii cu telefoane mobile fitoase de la carciuma din sat.

-Haide-ti, sa dati o mana de ajutor.

- Lasa-i, ca astia au ajutor, social, au pensii.

Nu s-ar misca „barbatii” satului de pe scaun nici daca i-ar ridica cu macaraua.

Duminica, se ciocnesc, in apropierea unui sat doua trenuri in Polonia. Satenii sar sa le ajute pe victime.

Luni, aud la radio un satean. Povesteste cum a luat un topor si a fugit repede in directia accidentului. A spart cateva geamuri si alaturi de alti sateni au inceput sa scoata victimele. Zice el, ca nu conteaza distrugerile (adica geamurile sparte ale vagoanelor derapate), important e ca s-a reusit salvarea unor victime.

- Va simtiti un erou? Il intreaba reporterul.

- Nu, zice el. Nici eu si nici ceilalti nu ne simtim eroi. Asa ar fi procedat oricare ar fi fost in locul nostru. Asa e omenesc. Si tot asa, speram ca, in cazul in care vom fi noi victime, ne vor veni altii in ajutor.

Un comentariu: