duminică, 6 mai 2012

Fata

Cineva povestea ca in Germania aspirantii la statutul de politician isi incep cariera prin liceu, pe la 15-16 ani, urcand treptat in ierarhia partidului in timp ce electoratul se obisnuieste cu imaginea lor. Daca incep mai tarziu, sa zicem pe la 25-30 de ani, sunt deja o cauza pierduta, caci nu au timp sa-si faca fata cunoscuta lumii.
Ma intreb daca asta e esenta dorintei de a imbratisa o cariera politica. Ce e de fapt politica? Nimic altceva decat o dezbatere deschisa pe tema omului si cum acesta isi aranjeaza cuibul (societate), cum si cine il conduce?
Imaginea sau ideea? Oare cati dintre noi ne-am pus intrebarea asta: E atat de important cum arata cel pe care il votez sau mai importante sunt ideeile pe care le sustine si mesajele pe care le transmite?
Din pacate am ajuns sa alegem imagini. Traim intr-o lume in care actorii sunt confundati cu persoanajele pe care le interpreteaza, cei ce nu au „face” pe „facebook” nu exista, caci nu sunt in book, iar cei pe care ii alegem sa ne conduca sunt cei carora doar le-am vazut fetele, pe placate pustii cu un singur cuvant „voteaza”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu