marți, 12 iunie 2012

Despre alegeri si romani

Cred ca Romania a atins fundul. Fundul oalei, si in curand o sa ii explodeze capacul. Cu noua lege electoral – total aberanta si injusta – cu primari si consieri din inchisori, analfabeti si hoti alesi, cred ca urmatorii 4 ani vor fi de groaza.
M-am uita azi, pentru vreo 5 minute, pe Pro TV International, caci nu am rezistat mai mult. O stire despre un accident, cu ceva smecher cu Logan s-a luat la intrecere pe sosea cu masina plina de oamenia, niste saraci ce se plangeam ca nu au de lucru, si vai de copii lor ca sunt murdari si flamanzi. Murdari? Pai daca nu au de lucru macar sa le spele copiilor hainele, si sa ii stearga la nas, nu pot? In casa vraiste. Pai is saraci, la ce sa mai faca curat. Nici sa isi inchida macar usile la dulapuri nu pot de saraci ce sunt? Un porc sau o gaina nu sunt in stare sa tina?
Bunica la 80 de ani are gaini si porci si vaci. Ei tineti, in putere, traiesc din alocatia copiilor, hehe. Inca un spanzurat si am schimbat canalul. Macar TVR e mai decent.

In rest... dezamagire. Imi sfatuiesc un prieten sa plece, sa nu se mai gandesca, ca nu are rost, pe bune, sa se lupte cu sistemul. Te mananca cu fulgi cu tot. Si la un moment dat te dai batut, depui armele si incepi sa repeti ca robotelul:
- Da, la noi nu se poate, nu merge, nu ca nu te lasa, nu ca ... eu traiesc cum pot, ca nu pot sa fac nimic.
Chiar nu inteleg ce e in capul oamenilor care au mers la vot, punand stampila pe niste ciurucuri penale, penibile si scarboase. Sa fie mita? E absurd, tu nu iti gasesti de munca ca la tine in oras nu investeste nimeni, si in loc sa dai votul pentru un viitor, o posibilitate, il dai pentru un kg de cartofi. Sau poate de rudenie, am mai auzit si din astea, ca rudele indepartate ale candidatului X spera ca le pica si lor de la ciolan - nu le pica garantez. Nici macar o faramitura de os. Si atunci de ce il dai aiurea? Ca ti-a facut primarul drum inainte de alegeri, dar nu te-a legat la canalizare, si o sa sparga drumul, cand v-a vrea sa te conecteze, adica inainte de urmatoarele alegeri, caci pana atunci uita de tine, ca e prea ocupat sa infulece el?

O cunostinta a iesit primar intr-un sat. Tipul nu sclipeste, dar nu e nici prost si nu are intentii rele. E tanar si cam onest. Deci, totusi mai exista speranta. Trebuie doar cautata cu lupa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu