vineri, 17 iulie 2009

Copilul de azi, omul de maine

Copilul se joaca, pe calculator.
Sta in casa cu bunu. Bunu e singur si trist, caci bunica a plecat, pe lumea cealalta.
Mama e la munca. In alt oras, plecata de trei zile.
Tata are alta familie. O sotie si un alt copil. Tata e mereu ocupat si mai degraba preocupat de noua familie.
Mama e singura. Mereu preocupata de munca, cariera si pleacari, dese, in alte orase.

Copilul se joaca. Iar pe calculator. Nu si-a facut temele, dar profa de mate il enerveaza la culme. Si cea de romana, iar acum, ca tot a venit vorba de scoala si cea de istorie, geografie si engleza.
Scola il enerveaza in general. Abia astepta sa o termine. Atunci se v-a putea juca netulburat.

Candva ia placut scoala. Mergea in fiecare dimineata, cu un ghiozdan mare, vesel la scoala. In clasa era prieten cu toti colegii. In banca statea cu Mihai, cel mai bun prieten al lui. Ii placea mult matematica si romana. Mereu lua cate un zece. La ora de sport jucau fotbal iar el era portar. Se intorcea vesel de la scoala, iar la teme il ajuta tata. Erau mult mai usoare atunci, facute langa el.

- Acuma tata e un prost. Sau asa ii place mamei sa ii spun. Ii cer mereu bani. Si imi da. Mama e suparata ca imi ia mereu prostii: calculator nou, jocurile pentru calculator, televizor si cele mai scumpe haine.
La scoala nu imi place sa merg. Colegii sunt rai si prosti. Cel mai mult imi place la ora de sport, care de obicei nu se tine si pot veni acasa mai devreme. Cateodata dupa ore mai merg la tata, dar mai mereu nu are timp de mine. Ma lasa singur cu celelalt copil si mie nu imi place. Nu imi place nici de ea, nevasta-sa. Nu imi place la tata.
- Alta data era mult mai bine. Dupa teme ne jucam impreuna, iar mama facea mancare. Ce-a mai buna mancare. Acuma gateste rar, caci nu prea sta pe acasa. Munceste mult si e mai mereu plecata.
Bunul habar nu are de mancare. Si e mai trist tot timpul. Ii lipseste ceva si mereu cauta lucruri prin casa. Traieste in lumea lui, zice mama.
Ca si mine, in a mea.Lumea mea? Cu jocurile, pe calculator. Visez sa ma joc toata viata, cand am sa fiu om mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu