vineri, 18 ianuarie 2013

Unghiile



Despre oameni vorbesc mainile. Cateodata vorbesc tare, spunand raspicat istoria unui om, careia usor ii citesti cursul in degetele batatorite, palmele aspre si unghiile slefuite de povara muncii. Alteori mainile sunt delicate, uscate sau umede, moi sau reci, simple sau complicat brazdate de linii si curbe ciudate.
Eu ma uit de obicei la degete, la forma unghiilor ce imi spun tacute, lucruri nespuse despre caracterul acelui om. Nu as putea sa citesc o persoana anume, insa tipul unui om e usor de depistat prin forma lata sau ingusta a unghiilor, prin culoarea lor, prin modul in care se curbeaza atunci cand cresc. Unghiile nu mint, mai ales in cazul femeilor, chiar daca sunt prost sau bine ingrijite, date cu creme sau frumos colorate. Unghiile nu spun daca oamenii sunt rai sau buni, daca sunt tristi sau veseli, daca mint sau spun adevarul, ci mai degraba ii ghideaza pe cei care le cunosc sensul, in arta interactiunii cu purtatorul, in asteptarile pe care poti sa le ai de la acea persoana si la modul in care aceea persoana interactioneaza cu cei din jurul ei.

2 comentarii:

  1. Habar nu aveam de asta.Poti aprofunda un pic?

    RăspundețiȘtergere
  2. E mai complicata povestea, dar o sa incerc sa o fac sa para cat mai simpla. De exemplu daca te uiti la unghiile oamenilor adulti ai sa observi mai multe tipologii de forme si culoare, unele sunt mai lungi, altele mai scurte, unele se ridica deasupra degetelor, cand sunt lasate sa creasca, alte coboara. Unele sunt patrate, altele alungite si tot asa.
    In general unghiile se vad mai bine la femei, pentru ca barbatii au tendinta de a le taia foarte scurt si in felul acesta le ascund forma.
    Ei bine, persoanele cu o forma silara a unghiilor se comporta similar sau raspund similar la anumite situatii ale vietii. Cel mai simplu e sa incepi cu unghiile tale si apoi sa le observi pe ale celor din jur.

    RăspundețiȘtergere