luni, 4 martie 2013

Femeia cu planFemeia cu plan, e femeia care stie ce vrea. In mintea ei se aseaza una cate una piesele unui domino perfect si odata gasit punctul de plecare, ea imipinge cu putere prima pieasa si toate se duc la vale, fara intoarcere. Prima piesa e intotdeuna barbatul, barbatul potrivit sau barbatul intamplator. Femeia ii da doar un mic impuls, si pana sa se dezmeticeasca el, piesele dominoului se suprapun cu o viteza ametitoare, valul se foarmeaza, il cara voluntar sau involuntar, in locuri si situatii pe care nu si-le inchipuia. Unii mai curajosi, mai libertini sau mai naivi se avanta sa lupte impotriva valului, ei cred ca domina, dar se scufunda cu bio in labirintul intesut de demult, de prea demult ca sa ii scape macar o greseala, o gaura pe unde sa se strecoare amaratul. Planul e mereu acelasi: casatorie pana la 20-23-26 (in functie de ceasul asteptarile societatii), un apartament sau poate o casa (in functie de ambitia personala), o masina (noua de preferinta) sau chiar doua (depinde daca domnisoara are permis sau nu), copii pana la 25-28-30 (dupa ceasul biologic), sa ma mut la casa (sau la casa mai mare) pana fac copii 5-10-15 ani, sa merg in vacanta in Turcia- Dubai-China (dupa preferinte si spiritul de aventura) si tot asa... pana la adanci batraneti.
Femeia cu plan prinde in mreja cateva tipuri total diferite de barbati, agatand-i la fel de usor pe cel moi, blajinii, putin delasatorii, pe care ii manevreaza usor si fara efort, cu zambetul pe buze (si atunci uniunea lor capata denumirea de „casatorie fericita” sau „casatorie model”), precum si pe cei mai aprigi, cu sange in vena, curajosii sau luptatorii (si atunci uniunea are mari sanse sa se termine printr-un divort cu cantec).
Femeia cu plan poate fi frumoasa sau urata, rea sau buna, blanda sau iute, calma sau agitata, dar mai presus de toate e nepatrunzatoare. E femeia ce inainte de a-si pune planul in aplicare, va transmite o imagine despre sine, care v-a contrasta in toatalitatea, cu imaginea pe care o va dezvalui, dupa ce si-a pornit rotitele motorului si a spus da in fata popei.
Cel mai simplu exemplu, deseori intalnit in sfera barbatiolor, e prietena amicului meu, care era foarte de gasca atunci cand am cunoscut-o si amicul meu tocmai era lainceputul relatie. Mai ne aducea bere, era glumeata si am dansat toata noaptea la nunta lor, numai ca nici nu si-a pus bine verigheta pe deget si i-a si interzice amicului meu (de acum fost) sa ne mai vedem. Ne-am revazut peste un an, el era deja tatic, schimba scutece zambind vesel (si usor amar), s-au mutat la casa mai mare, nu are timp sa iasa la bere ca munceste in trei schimburi, ca au mai luat un credit...
Femeia cu plan e greu de recunoscut de catre cei apropitati, pentru ca ea se ascunde, nu isi arata adevaratul tel, decat dupa ce a doua piesa a dominului a cazut, cand lucrurile au pornit deja pe o cale fara intoarcere, iar o posibila oprire ar produce prea multe victime colaterale. Femeile cu plan sunt totusi vulnerabile, fiind usor de sesizat de catre ochii obiectivi, ce privesc din afara, miscarile comune si specifice acestui tip de femei, ce le tradeaza intentiile reale, pe care le dezvaluie cand grabesc lucrurile. Femeile cu plan sunt cele ce adopta foarte repede hobby-urile, amicii si mai ales amicele barbatului, si le insuseste rapid ca pe niste haine ce ii vin in masura potrivita, ca sa se debaraseze de ele in acelasi fel, caci erau la mana a doua.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu