duminică, 22 iulie 2012

Prajitura rapida cu coacaze rosii

Ingrediente
- 200 g – 300 g coacaze
- 3 linguri de lichior de lamaie (poate fi si alt tip de lichior, dar cu lamaie iese cel mai aromat)
- 4 oua
- 4 linguri de smantana
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 3 lingurite praf de copt
- 3 lingurite coaja de lamaie
- un zahar vanilat
- o forma rotunda din sticla sau ceramica
- o lingura de pezmet
- o lingurita de unt

Se amesteca cocazele cu lichiorul si zaharul vanilat. Incalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim compozitia.
Intr-un vas amestecam: ouale, zaharul si paful de copt. Asteptam 3 minute, timp in care pregatim forma: o ungem cu unt si o presaram cu pesment. In forma presaram coacazele.
Peste oua adaugam smantana, faina si coaja de lamaie, amestecand bine.
Turnam compozitia peste coacaze si o dam la cuptor pentru ~20-30 de minute.
Optional decoram cu zahar pudra si servim langa o inghetata rece de vanilie.

Pofta buna.

Un comentariu: