joi, 31 iulie 2008

Deceptii si spitale

Marile dezamagiri lovesc cateodata surprinzator. Atunci cand te astepti mai putin „pac!” iti cade direct in cap marea surpriza.
Sa fie viata de imigrant chiar asa de grea (naspa)? Acesta e pretul pe care trebuie sa il platim pentru o lingura de supa in plus, mai multe tricouri in dulap si mai putina mizerie pe strada?
Sau poate societatea Romanesca e facuta din deceptii? Si deceptiile ei ni-se inmaneaza si la mii de kilometrii departare?
Decepti politice, deceptii medicale, deceptii sociale sau deceptii pur si simplu.

Aseara o prietena imi scrie disperata cum se lupta in Romania cu coruptia si mafia din spitale doar pentru a o ajuta sa traiasca macar o zi pe mama ei bolnava.

O inteleg si o compatimesc. Ma duce cu gandul la salonul murdar in care am zacut si eu revoltata de nerusinarea asistentelor si indiferenta doctorilor.

De fiecare data ma gandesc la un amarat de baiat care a sosit intr-o noapte la sectia de reanimare (eram si eu internata acolo) a unui mic spital de oras. L-a batut niste nenorociti care mai apoi l-au adus la spital povestind despre cum s-a lovit la fotbal.
Asistentele l-au pus pe un pat si l-au lasat acolo. S-au dus linistite sa barfesca evenimentul in alt salon.
Ma trezesc la miezul noptii si il aud strigand de durere dupa o rautaciosa de asistenta, care nu voia sa se trezeasca, sa ii de-a un calmant ca nu mai poate. A zacut toata noaptea.
Dimineata dupa ce s-a intors adormit de la operatie doctorii l-au informat ca pe langa splina i-au mai scos si un rinichi, pentru ca sangerase splina peste el in timpul noptii si nu au mai avut ce sa ii faca.
Au nenorocit un om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu