joi, 7 august 2008

Dilemele tineretii din revistele mondene

„Iubitul meu actual chiar tine la mine, ar face orice pentru mine, ma iubeste ....da, e adevarat ca stau cu el pentru bani, ... am aflat cu stupoare ca are o relatie paralela si acuma vreau sa ma razbun.”

Trecand peste ma iubeste, nu ma iubeste, ignorand relatia parelela si razbunarea pe masura, ma opresc la „stau cu el pentru bani”.

Am auzit expresia „stau cu el pentru bani” cel mai fregvent in Romania, nu ca in alte tari nu ar exista sau ca nu s-ar practica.
Inca din liceu auzeam ca X sta cu Y „pentru bani”. In naivitatea mea tinereasca incercam sa imi imaginez ce inseamana „pentru bani” – oare mai multe sucuri pe zi, o pizza pe saptamana sau chiar inghetata – si cum anume „se iubeste” un astfel de prieten – te iubesc, da-mi un leu, ca de sarutari nu mai am nevoie, mi-e plin buzunarul?

Mai recent, sora unui tanar se plangea unei confidente: „...eu i-am spus ca sta cu el pentru bani. Il i-a de prost si profita. Cand e cu el, ea comanada numai nectar la sticla, dar acasa la ea se beau doar sucuri din alea chimicale, cu 2 lei”.

In naivitatea mea arunc si eu bomba in discutie: „Eu cand am iesit prima data cu sotul meu, la intalnire, mi-a platit singura consumatia...” voiam sa mai adaug ceva, dar tacerea surorii si ochii mari ai confidentei mi-au dat de inteles ca sarisem gardul.
In extrema cealalta – neinteleasa in Romania – anume ca o domnisoara/doamna poate sa isi plateasca si singura consumatia; ca de asta munceste si are proprii ei banii.
Doi parteneri pot fi egali si in drepturi si in obligatii!
Oricum am realizat gafa si nu ma voi mai lauda cu ea.

In anumite cercuri, societati, e mai normal ca o tanara domnisoara sa fie „intretinuta” decat sa isi plateasca singura consumatia. E la fel de normal, ca o intretinuta sa se razbune, ca iubitul are o relatie paralela.
Pana la urma monogamia trebuie respectata: doar un intretinut pe o persoana!

2 comentarii:

  1. Nu stiu daca prin alte tari nu exista asta cu "sta cu el pentru bani" dar sunt sigura ca Romania e campioana la acest capitol.Ai facut bine ca nu ai mai comentat caci aveai toate sansele sa te simti foarte rau....

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista, sigur ca exista. Doar ca in RO lumea si se lauda cu chestia asta. Mie mi-se pare nasoala.
    In fine, gusturile nu se discuta.

    RăspundețiȘtergere