vineri, 29 august 2008

Vineri

Linistea zilei de vineri ma termina. Imi adoarme inspiratia si imi trezeste pofta de somn. Vinerea toata lumea asteapta, numarand minutele si sorbind litrii de cafea.
Asteaptarea se face in tacere, cu moleseala in maine si oboseala in ochi.
Asteptarea e sfanta vinerea, iar cine o incalca devine pe loc un „rau facator”, „cautator de belele”.
De mult m-am prins ca, vinerea nu are rost sa rog pe nimeni nimic. Rare cazurile, cand cineva are timp vinerea de ceva. Toti sunt ocupati, iar asteptarea ocupa ce-a mai mare parte a timpului.

Vinerea mi-e foame. Mai toata ziua. Probail imi ard la disperare neuronii de plictisela.
Vreau sa mai muncesc ceva, dar merge greu, mai ales cand partenerii sunt ocupati de zor. Cand invatam tainele business-ului, managerul meu de atunci imi zicea: „Vinerea si lunea nu are rost sa contactezi pe nimeni. Lunea oamenii tocmai revin din weekend si se mobilizeaza greu la ceva, iar vinerea abia asteapta sa plece in weekend si nu prea ii intereseaza altceva”.

De citit noutati, tot greu. Vinerea de obicei nu se intampla nimic. Nici un viol, nici o crima, nimic de senzatie prin ziare. Pana si vedetele s-au inchis in saloanele de infrumusetare, ca deh! lumea se mobilizeza pentru weekend.

As putea sa ma gandesc de pe acuma ce traseu sa iau dupa-masa, cand traficul m-a va tine la dospit in masina doua ore. De obicei mai sun pe unul sau pe altul, la o barfa mica, dar e un sport cam periculor si costisitor.

Vinerea e o zi grea. Si cu asta am spus tot. Ca sa ma treaca timpul ma duc sa imi fac un ceai. O sa il indulcesc un pic, ca si asa vinerea e amara.

2 comentarii:

  1. Cred ca cel mai bine ar fi sa nu ne mai gandim ca e vineri si sa facem totul ca in orice alta zi,problema e ca dam vina pe altii dar si noi facem la fel,eu recunosc am zile de vineri in care astept sa vina WE,da si ce vina nevinovata e asta???nu ne dam seama,dapai intr-o zi o sa tragem noi ponoasele arderii gazului.De aia e "criza" ca nu am luat masuri inainte sa nu fie ca nu ne dam seama ca cu fiecare dintre noi care asteapta sa vina WE nu numai ca nu inaintam,dar stagnam sau chiar dam inapoi.Asa ca lasa vina zilei de vineri si mergi pe jos pana acasa si fa-ti treaba cum trebuie;))))o sa incerc sa fac si eu la fel,desi nu e vineri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu pot sa merg pe jos pana acasa :(( locuiesc mult prea departe.

    RăspundețiȘtergere