miercuri, 5 noiembrie 2008

Ceata si alegerile

Obama castiga in America (USA corect spus), iar pe noi ne invaluie ceata.
La propriu, mai toata PL a fost cuprinsa de ceata. Vremea poate sa fie atat de cruda cateodata. V-a fi o iarna grea!

Dar ce conteaza? Obama a castigat si toata lumea se astepta la miracole din partea Americii (USA, tot nu reusesc sa ma corectez).

Il intrebam duminica pe un agricultor polonez cu cine tine: Obama sau McCain?
- Cu McCain! Eu sunt conservator, traditionalist, nu socialist! M-am saturat de taxe! De ce trebuie sa platesc atatea taxe la benzina?
Interesant e ca in tara lui „voteaza” cu „socialistii”, care stiu foarte bine sa joace cartea traditionalismului si care, cica, ar fi de partea agricultorilor si impotriva „bogatasilor”.
Dar ce faci cu agricultorul, care incetul cu incetul castiga tot mai bine, iar taxele incep sa il arda pe la buzunare?
In fine, la naiba cu doctrinele astea, ca deja m-am incurcat!

Oricum personalitatea conteaza si in dragoste si in politica. Daca mai are si un ambalaj dragut, face toti banii!
Abordand problema din perspectiva varstei, as putea spune ca Americii (a se citi USA, am eu ce am de tot o numesc America) ii sta mult mai bine cu un presedinte tanar si in forma, decat cu unul la varsta pensionarii.
Cand te uiti la el, ii citesti pe frunte: „Da, se poate, sa fii tanar, frumos, destept si presedinte!”

Astfel de exemple impulsioneaza tinerii sa iasa din ceata si sa creada, ca nu trebuie sa imi astepte batranetile ca sa se afirme.

Aplicat la RO, candidatii tineri ne dau macar speranta ca o sa aiba suficienta forta fizica sa reziste somnului, virusul cel mai raspandit si agresiv, din parlament de pe la noi.

3 comentarii:

  1. s-ar putea ca agricultorul "tau" sa tina cu McCain si nu cu Obana din cauza ca unul e alb si altul e negru, daca si polonezii is ca romanii ai prea bine raspunsul.Cred ca abia dupa aia vin si celelalte motive...

    RăspundețiȘtergere
  2. Intamplator il cunosc destul de bine pe agricultor si stiu ca nu face o diferenta prea mare pentru el culoarea. Insa in privinta discriminarii rasiale, in special in cazul negrilor, acesta exista si aici. Tind sa cred ca est-europenii pur si simplu nu sunt obisnuiti cu alti oameni de culoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da poate ca suntem mai reticenti ca ceilalti asta ca suntem mai putin iesiti in lume,sa speram ca se va schimba cu timpul,desi....cine le are adanc inradacinate niciodata nu le smulge...

    RăspundețiȘtergere