luni, 30 martie 2009

Revista presei pentru femei: Cosmo

Cand merg in RO, imi fac provizii cu reviste, integrame si carti. Cumpar orice, fara sa le rasfoiesc, caci mai mereu nu am timp si nici rabdare. Le iau doar de pe raft, le car pana in PL si le deschid plina de asteptari la ceas de seara, cand ma apuca dorul sa citesc ceva in romaneste de pe hartie.

Si iata ce gasesc:

A citi cateodata Cosmo, e ca si cum te-ai incarca cu cativa saci grei de prostie. De la standardizatele mituri cosmo (barbatii vor doar sex, fotbal si bere vs femeile au doar doua prioritati: barbatul si garderoba), pana la articole prost documentate, propagandiste si chiar eronate.

Faptul ca eu citesc Cosmo, nu are mare efect - eventual asupra buzunarului - insa cand o tanara, voioasa si naiva liceana sau proaspata studenta o face, este cu totul altceva.
Neexperimentata fiind v-a lua de bune o multime de „sfaturi utile” si alte aberantii, visand cu ochii deschisi la Fat-Frumosul Cosmopolitan (muchi, bani, masina), prietenele din Sex and the City si hainele de firma, pentru care chiar merita sa faci foame, pardon dieta.

Din revista v-a invata, ca cel mai important rol al ei e sa isi satisfaca partenerul (pasionat obligatoriu de fotbal), cum sa tina eterna cura de slabire doar cu papaya, avocado si alte fructe exotice (cat mai scumpe si mai greu, mai ales in oraselele mai mici din provincie, dar ups! orice fara Cosmo locuieste doar in Bucuresti) si in care magazine (tot din Bucuresti) sa isi lase toate economiile pentru o palarie sau o curea sic, la moda pana in sezonul urmator.

In revista i se v-a oferi, cheia relatiilor de succes si lista intrebarilor cu talc pe care neaparat trebuie sa i le puna partnerului, precum si interpretarrea „corecta” a raspunsurilor lui.
V-a afla, de asemenea, ca tipul caruia ii place tenisul in loc de fotbal si citeste bloguri in loc de situri sportive, este barbatul beta, acela care isi accepta conditia de necarismatic si neincrezator, adica de evitat, caci o fata Cosmo vrea doar barbati omega.

Desigur corpul nu trebuie neglijat, asa ca v-a afla pe ce cosmetice si alte produse de infrumusetare v-a trebui sa isi dea banii luna de luna, de la creme anti-riduri (cu care incepi de la 20 de ani, caci maine-poimaine ai 40) pana la injectiile cu silicon si botox (daca vrei sa arati ca si vedeta ta preferata).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu