3 linguri de zahar
2-3 lingurite de zahar vanilat
coaja de la o lamaie
un varf de cutit de sare
Se amesteca telul (sau mixerul) in jur de 3 minute, pana cand compozitia se omogenizeaza.
Ulterior se adauga:
un litru de lapte
un pahar de apa
faina – cat cuprinde sau pana se formeaza o pasta nu prea groasa.
(pentru portii mai mici, se reduce procentual din ingrediente)
Se coace la foc mic, intr-o tigaie stropita cu cateva picaturi de ulei.
Clatitele se pot umple cu gem, branza dulce (intr-un amestec cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie/portocala) sau fructe (decorate cu frisca si ciocolata lichida).
Pofta buna!
Ulterior se adauga:
un litru de lapte
un pahar de apa
faina – cat cuprinde sau pana se formeaza o pasta nu prea groasa.
(pentru portii mai mici, se reduce procentual din ingrediente)
Se coace la foc mic, intr-o tigaie stropita cu cateva picaturi de ulei.
Clatitele se pot umple cu gem, branza dulce (intr-un amestec cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie/portocala) sau fructe (decorate cu frisca si ciocolata lichida).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu