In primul rand, pentru ca nu exista nici un candidat care sa merite efortul.
Nici unul care si-a aratat interesul pentru mine sau pentru alti romani din Polonia.
In al doilea rand – si asta cel mai tare ma deranjeaza – pentru ca votul meu nu are valoare. Este complet inutil, iar a vota doar de dragul artei nu am pofta, nu azi.
Am vazut uninominalul – asa cum e el in varianta romaneasca – un pas in fata, caci pe listele acelea se gasesc poate, oameni care sa merite votul. Pui stampila pe un nume, un nume ales, de care ai auzit, care iti contureaza in minte o persoana, o persoana pe care o poti intalni pe strada, careia sa ii vorbesti, care sa iti raspunda.
Votezi ceva concret, nu doar o lista cu nume insirate in ordinea intereselor.
Uninominalul pentru noi – astia plecati – nu e decat o mare dezamagire. Eu personal il simt ca pe un picior in fund. Un pas in fata, catre tara adoptiva.
Pacat, caci eu nu vreau sa ma desprind de Romania, nu pot, si inca mai sper...
Faptul ca mii (a se citi milioane) de romani sunt redusi la un deputat, respectiv un senator mi-se pare o nesimtire. E revoltator, ca noi cei care muncim, aici pe meleaguri straine, si trimitem bani in tara, sa nu avem dreptul la opinie.
Revoltator, dar e preferabil. E preferabil ca noi, toti cei care suntem de ceva vreme in afara, sa nu avem opine, sa nu avem reprezentatinti. Suntem deja prea educati, prea munciti, prea „iluminati” si reprezentam un pericol pentru toti trantorii din tara.
Pe noi uleiul si zaharul nu ne indupleca, noi vrem sa traim mai bine, sa fim respectati si apreciati!
Ca sa ne neutralizeze ne-au bagat pe toti intr-o oala, o oala mica, cu o singura gaura in capac. Putem striga oricat de tare, caci gaura e una.
Un colegiu, o cruce... dar suntem milioane...
odata femeile nu puteau vota, odata oamenii erau sclavi. sunt mutle lucruri in lume care sunt legale dar nu morale. nu era morala sclavia, dar era legala, nu era moral ca femeile sa nu poata vota dar era legal. A nu vota inseamna indiferenta, a nu candida si a nu fi profesionist e o indiferenta si mai mare. Gandeste-te doar ca un om prost voteaza. prostit de o lichea politica. si daca nu votezi omul macar votezi doctrina.
RăspundețiȘtergereCred ca majoritatea parlamentarilor habar nu au ce docrine stau la baza denumirii propriilor partide.
RăspundețiȘtergereNici macar nu are rost sa spun ca in Romania, dreapta e stanga si stanga e drepta, sau stanga, dupa cum e mai convenabil. Liberalii sunt socialisti, socialistii liberali si asa mai departe. Se joaca cartea momentului, ce e mai convenabil si ce prinde la public.
Respectul fata de dreptul la vot - o chestie la care nu m-a gandit atunci cand am postat, si totusi, e poate singurul lucru pentru care merita/trebuie mers la vot.